Read More" />
  • Magyar
  • Subscribe
    Zadajte svoj e-mail a dostávajte bezplatne aktuálne správy z dopravy [yks-mailchimp-list id="bc47657790"]
  • Login

Dopravný blog

Vždy aktuálne správy z dopravy

TRANSSERVICE a képviselete: Franciaországba utazik? A „Loi Marcon“ torvény 2016. július 1-ével életbe lép

Kedves fuvarozók,

A „Loi Marcon“ torvény 2016. július 1-ével életbe lép. A Kulfoldi szállítoknak, akik Franciaországba vagy-ból fuvaroznak, illetve kabotász – tevékenységet folytatnak, eleget kell tenniuk a kulfoldi vezetokre vonatkozó szabályaozásoknak, és Francia képviseletet kell választaniuk.

Annak megakadályozása érdekében közelg szankciókat TRANSSERVICE gondolom, az összes dokumentumot, és biztosítja a szükséges szolgáltatásokat.

TRANSSERVICE részletes és áthidaló megoldásokat kínál kötelezettségei teljesítésére. Szolgáltatásaink közt megtalálhatja a vezetői engedélyek előzetes hitelesítését, valamint a sofőrök iratainak rendezését a szerződésben foglalt 18 hónap időtartam alatt.

MI A LOI MACRON

Mit foglal magában? 
Bármelyik sofőr, aki Franciaországba vagy -ból fuvaroz, jogosult a 9,67 EUR/óra francia minimálbérre. Ezen felül megilletik a francia munkavállalókat illető egyéb szociális juttatások úgy mint a munkaidőt, pihenő időt, túlórát, munkavédelmet és munkahelyi diszkriminációt érintő szabályozások,.

A törvény megköveteli, hogy a munkáltató franciául bejelentsen minden munkavállalót egy nyilatkozat formájában, és ezt a nyilatkozatot a hatóságokkal még az előtt el kell fogadtatni, hogy az első sofőrt Franciaországba küldenék. Ez az engedély maximum 6 hónap-ig érvényes.

A nyilatkozatnak tartalmaznia kell:

  • Cégnév, email és levelezési cím, telefonszám, a cég típusa, munkaadó adatai, vezetéknév és keresztnév, a képviselők születési ideje, illetve a kapcsolódó társadalombiztási szervezet, ahova a szociális hozzájárulásokat fizetik,
  • a munkavállaló teljes neve, születési helye és ideje, címe, nemzetisége, a munkáltatóval kötött szerződés időpontja, bruttó órabér euróban, részletek az utazási költségeit és napidíjait illetően,
  • a képviselő neve, elektronikus és levelezési címe (a képviselőt legalább 18 hónapos időtartamra kell választani),
  • link a cég elektronikusan regisztrált ERRA szállítói profiljához

Amennyiben a munkavállalók ügynökségen, vagy a cég egy leányvállalatán keresztül lépnek alkalmazásba, a nyilatkozatnak tartalmaznia kell : a vállalat vagy vállalatcsoport nevét, elektronikus és levelezési címét, telefonszámát, SIRET azonosítóját (a Francia Kereskedelmi Kamaránál történő regisztrációval jár) a munkavállaló Francia útvonalát, a kirendeltség kezdetének és várható végének idejét, a szállítás és utazás módját, illetve az esetleges francia tartózkodási címét

Mi legyen a járművekben? 
A nyilatkozatot két példányban kell elkészíteni, egy a vállalat francia képviselőjéhez vagy a francia vállalathoz, egy pedig a sofőrhöz kerül. Ezen felül egy extra, hitelesített másolatra is szükség van ellenőrzések esetére. A sofőr munkaszerződése és bármilyen egyezmény a munkavállalóval, franciára fordítva.

Szankciók 
A büntetések mértéke meghaladhatja a 2000 EUR per munkavállalót, és akár 4000 EUR per év is lehet a visszaeső szabályszegőknek. A legmagasabb kiróható összeg 500000 EUR.

MIÉRT VÁLASSZA CÉGÜNKET?

A TRANSSERVICE a nemzetközi szállítók kulcsfontosságú partnere, több mint 10 éves szakmai tapasztalattal szállítmányozás terén. Célunk, hogy innovatív, költséghatékony megoldásokkal szolgáljunk ügyfeleinknek.

KAPCSOLAT

Amennyiben bármi további kérdése lenne, forduljon hozzánk bizalommal. Segítünk a francia minimálbért érintő bérezési problémákban.

Tel: +421 (0) 31 784 2352

Mobil: +421 (0) 918 426 863

info@transservice.sk